Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Στην κορυφή του κόσμου ξανά η Σταυρούλα Τσολακίδου.

Πολύ μεγάλη επιτυχία για το Ελληνικό σκάκι καθώς η Σταυρούλα Τσολακίδου στέφτηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στα κορίτσια έως 16 ετών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που τελείωσε χτες στο Porto Carras της Χαλκιδικής.
Η αθλήτρια του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας σε 11 αγώνες έκανε 9 βαθμούς  αφήνοντας μισό βαθμό πίσω της την Βερόνικα Γκαζίκοβα από τη Σλοβακία καθώς και άλλες 93 σκακίστριες απ' όλο τον κόσμο.
Είναι η δεύτερη φορά που η Τσολακίδου κατακτά Παγκόσμιο τίτλο καθώς και πριν από δύο χρόνια στο Αλ Αΐν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είχε πετύχει να κατακτήσει την 1η θέση στην Κατηγορία των κοριτσιών έως 14 ετών.
Πολύ καλή θέση κατέλαβε και η Αναστασία Αβραμίδου αθλήτρια της Σκακιστικής Στέγης Περιστερίου στην ίδια κατηγορία καθώς πήρε την 6η θέση στον κόσμο.
Καλό είναι μετά τα συγχαρητήρια που σίγουρα θα ακολουθήσουν από την πλευρά της πολιτείας τα παιδιά αυτά να βοηθηθούν καθώς το κόστος της συμμετοχής στα τουρνουά είναι πολύ μεγάλο και οι γονείς είναι πάρα πολύ δύσκολο να το επωμιστούν στις δύσκολες εποχές που ζούμε.
Η Σταυρούλα Τσολακίδου με την Ελληνική σημαία λίγο μετά την νέα μεγάλη επιτυχία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: