Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Πανελλήνια Νεανικά 2011


Οι τελικοί αγώνες θα διεξαχθούν στην Ερέτρια Ευβοίας με συν-διοργανωτή τη Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» και τα ξενοδοχεία Eretria Village και Holidays in Evia.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι Ενώσεις & Τοπικές Επιτροπές πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να δηλώσουν τη συμμετοχή όλων των σκακιστών και σκακιστριών της περιοχής τους μέχρι και την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011 στη Γραμματεία της ΕΣΟ με παράλληλη κοινοποίηση στους διοργανωτές. Στο έντυπο δήλωσης συμμετοχής θα πρέπει να συμπεριληφθούν, α) οι σκακιστές και σκακίστριες που προκρίθηκαν από τα πρωταθλήματα των περιοχών τους, β) οι σκακιστές και σκακίστριες που δικαιούνται απευθείας συμμετοχή στους τελικούς αγώνες και γ) όσοι άλλοι επιθυμούν να συμμετάσχουν και γίνουν δεκτοί, με την υποχρέωση να καταθέσουν στον λογαριασμό της ΕΣΟ που τηρείται στην Εθνική Τράπεζα: 080/480580-13 (ή σε άλλο λογαριασμό που θα υποδεικνύεται στη συμπληρωματική προκήρυξη), παράβολο 30 Euro εφόσον έχουν αγωνιστεί στους προκριματικούς ή παράβολο 60 Euro εφόσον δεν αγωνίσθηκαν σε αυτούς. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν στην ΕΣΟ αντίγραφο της σχετικής κατάθεσης απ΄ όπου θα προκύπτουν τα ονόματα των αγωνιζομένων. ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής.
Οι Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές μαζί με τη δήλωση συμμετοχής των παραπάνω αθλητών υποχρεούνται να στείλουν μέχρι την 01-06-2011 τα αποτελέσματα των περιφερειακών προκριματικών πρωταθλημάτων της περιοχής τους. Η μη έγκαιρη αποστολή των αποτελεσμάτων καθιστά άκυρη τη δήλωση συμμετοχής των αθλητών.

Σύμφωνα με την Α8/22.01.2011 απόφαση του ΔΣ της ΕΣΟ δίνεται το δικαίωμα να συμμετέχουν οι νεαροί κύπριοι σκακιστές στα Πανελλήνια Νεανικά Ατομικά Πρωταθλήματα, με την προϋπόθεση ότι έχουν εγγραφεί νόμιμα σε ελληνικό αθλητικό σωματείο που ανήκει στη δύναμη της ΕΣΟ.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Το σύστημα των τελικών αγώνων θα ορισθεί με βάση των αριθμό συμμετοχών ανά ηλικιακή κατηγορία και σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

2

Ματς 4 Παρτίδων

3-4

Κυκλικό σύστημα (πουλ) διπλών παρτίδων

5-10

Κυκλικό σύστημα (πουλ)

11-19

Ελβετικό 7 γύρων

≥20

Ελβετικό 9 γύρων

Σε κάθε κατηγορία θα διεξαχθεί ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ πρωτάθλημα.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε αντίπαλο, 90 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις και ακόμη 30 λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής-στρια, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης.
Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.

Σκακιστής – σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 30 λεπτών από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται. (άρθρο 6.6 FIDE Laws of Chess).

ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ακολουθούνται κριτήρια που προβλέπονται από τον Κανονισμό Αγώνων. Συγκεκριμένα, όλες οι θέσεις καθορίζονται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:

Για ελβετικό σύστημα
α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
β) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων )
γ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
δ) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).

Για κυκλικό σύστημα (round robin)
α) Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
β) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
γ) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισοβάθμων.

Διευκρινίζεται ότι για τον υπολογισμό του Μπούχολτζ ή του Μπέργκερ θα γίνει εφαρμογή του “virual opponent”.

Αν μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων, διατηρείται η ισοβαθμία ανάμεσα σε 2 συμμετέχοντες, σε κάποια από τις 3 πρώτες θέσεις, τότε θα γίνει διπλός αγώνας μπαράζ μεταξύ των ισοβάθμων (τα χρώματα του 1ου αγώνα καθορίζονται με κλήρωση), με χρόνο σκέψης 5 λεπτά και επαύξηση 3 δευτερολέπτων ανά κίνηση για κάθε σκακιστή.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα διεξαχθεί αγώνας «ξαφνικού θανάτου», κατά τα πρότυπα των κανονισμών που ισχύουν για το παγκόσμιο κύπελλο της FIDE, με χρόνο σκέψης 5 λεπτά για τα λευκά και 4 λεπτά για τα μαύρα. Μετά την 60η κίνηση υπάρχει επαύξηση 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για κάθε σκακιστή. Ο καθορισμός του χρώματος (λευκά ή μαύρα) γίνεται με κλήρωση (ο νικητής της κλήρωσης επιλέγει χρώμα). Αν και αυτός ο αγώνας λήξει ισόπαλος, για την άρση της ισοβαθμίας νικητής ανακηρύσσεται ο σκακιστής-στρια που αγωνίστηκε με τα μαύρα. Αν μετά την εφαρμογή των κριτηρίων α,β και γ προκύψει ισοβαθμία σε οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός των 3 πρώτων, οι αθλητές ανακηρύσσονται ισόβαθμοι.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ
Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο κ. Γιώργος Τσουνής. Η σύνθεση της επιτροπής ενστάσεων θα καθορισθεί στην Τεχνική συνάντηση στις 25/6 και ο επικεφαλής διαιτητής θα ορισθεί από την ΚΕΔ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι τελικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Άφιξη συμμετεχόντων


Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Άφιξη συμμετεχόντων , Επιβεβαίωση συμμετοχής

12:00

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Τεχνική συνάντηση

12:30

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Κληρώσεις

13:00

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Τακτοποίηση συμμετεχόντων στην αίθουσα αγώνων σύμφωνα με την κλήρωση

16:30

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Τελετή Έναρξης

17:00

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

1ος Γύρος

17:30

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

2ος Γύρος

09:00

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

3ος Γύρος

17:00

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

4ος Γύρος

16:30

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

5ος Γύρος

09:00

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

6ος Γύρος

17:00

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

7ος Γύρος

16:30

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

8ος Γύρος

16:30

Παρασκευή 01 Ιουλίου 2011

9ος Γύρος

09:30

Παρασκευή 01 Ιουλίου 2011

Τελετή Λήξης – Αναχώρηση συμμετεχόντων

15:00

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Ερέτρια Ευβοίας σε αίθουσα του ξενοδοχείου Holidays in Evia Eretria Village Club. Οι σκακιστές και σκακίστριες που προκρίθηκαν από τα περιφερειακά πρωταθλήματα, όσοι προκρίθηκαν από τα σχολικά πρωταθλήματα και όσοι δικαιούνται απευθείας συμμετοχή στους τελικούς αγώνες θα φιλοξενηθούν στα ξενοδοχεία Eretria Village 4* και Holidays in Evia 3* σε δίκλινα τρίκλινα ή τετράκλινα δωμάτια, από 24 ή 25 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου (6 ή 7 διανυκτερεύσεις) με πλήρη διατροφή (πρωινό, γεύμα και δείπνο) σε μπουφέ.
Διευκρινίζεται ότι για τους προκριμένους σκακιστές-στριες των παρακάτω ενώσεων – τ. επιτροπών που με βάση την απόσταση και το είδος της μετακίνησης δεν κρίνεται αναγκαία η παροχή 7 διανυκτερεύσεων, οι διοργανωτές θα παρέχουν φιλοξενία από 25/6 για 6 διανυκτερεύσεις: ΕΣΣΝ Αττικής, ΕΣΣ Κρήτης, ΕΣΣ Πελοποννήσου, ΕΣΣ Περ. Πελοποννήσου, ΤΕΣΣ Ανατ. Στερεάς, ΤΕΣΣ Αιγαίου.

ΔΙΑΜΟΝΗ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
Όπως αναφέρεται στο άρθρο 8, οι διοργανωτές προσφέρουν δωρεάν διαμονή σε δίκλινα, τρίκλινα ή τετράκλινα δωμάτια με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα) σε μπουφέ για 6 ή 7 διανυκτερεύσεις (24/6 ή 25/6 in-1/7out) για το σύνολο των προκριμένων σκακιστών και σκακιστριών.

Για τους σκακιστές και σκακίστριες που θα αγωνισθούν με παράβολο, είναι υποχρεωτική η διαμονή τουλάχιστον 6 διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία των αγώνων. Της υποχρέωσης αυτής εξαιρούνται όσοι διαθέτουν δική τους κατοικία στο Νομό Εύβοιας που αποδεικνύεται με το Ε9.

Όσοι επιθυμούν να αγωνιστούν χωρίς να διαμένουν στα ξενοδοχεία της διοργάνωσης υποχρεούνται να καταβάλουν εκτός του παραβόλου προς την ΕΣΟ παράβολο στον διοργανωτή ύψους 140 € καταβλητέο στο σύνολό του μέχρι την 1/6/2011.
Όσοι δεν διαμένουν στα ξενοδοχεία των αγώνων δεν δικαιούνται παροχές σίτισης και all inclusive.

Το κόστος φιλοξενίας ανέρχεται στα

Ξενοδοχείο 3* (Holidays in Evia)

  • 43 € την ημέρα ανά άτομο, με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ) για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο ή
  • 40 € την ημέρα ανά άτομο, με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ) για διαμονή σε τρίκλινο ή τετράκλινο δωμάτιο.
  • Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός μονόκλινων δωματίων με κόστος φιλοξενίας 69 € την ημέρα με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ). Τα δωμάτια θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας.

Ξενοδοχείο 4* (Eretria Village)

  • 49 € την ημέρα ανά άτομο, με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ) για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο ή
  • 46 € την ημέρα ανά άτομο, με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ) για διαμονή σε τρίκλινο ή τετράκλινο δωμάτιο.
  • Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός μονόκλινων δωματίων με κόστος φιλοξενίας 78 € την ημέρα με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ). Τα δωμάτια θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας .

Σε περίπτωση μεγαλύτερης προσέλευσης από τον αριθμό ατόμων που προβλέπεται στις προδιαγραφές της ΕΣΟ (600 άτομα), θα διατεθούν δωμάτια σε κοντινά ξενοδοχεία.

Οι φιλοξενίες όλων των διαμενόντων στα ξενοδοχεία της διοργάνωσης είναι “all inclusive”. Δηλαδή εκτός των τριών γευμάτων περιλαμβάνουν δωρεάν αναψυκτικά και ποτά (κρασί, μπύρα κα για τους ενήλικες) και επιπλέον κρύα ή ζεστά σνακς και παγωτό σε συγκεκριμένες ώρες που θα ανακοινωθούν από τους διοργανωτές.

Οι συμμετέχοντες με σειρά προτεραιότητας (ημ. προκαταβολής) θα επιλέγουν το ξενοδοχείο διαμονής τους.

Οι κρατήσεις δωματίων θα γίνονται μέχρι την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011με ταυτόχρονη κατάθεση προκαταβολής 40% του συνολικού κόστους διαμονής στο λογαριασμό του διοργανωτή. Το υπόλοιπο 60% θα πρέπει να εξοφληθεί πλήρως μέσω του παρακάτω λογαριασμούπριν την άφιξη ή με την άφιξη στις ρεσεψιόν των ξενοδοχείων και πριν την έναρξη του 1ου Γύρου.

Κατά την αναχώρηση οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν από τις receptions και το ανάλογο παραστατικό (απόδειξη ή τιμολόγιο). Σε περίπτωση ομαδικού παραστατικού τα στοιχεία θα πρέπει να δοθούν κατά την άφιξη με τη δήλωση των δωματίων που αφορά το παραστατικό. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα εκδοθούν από τις ρεσεψιόν ατομικές αποδείξεις ανά δωμάτιο.

Ο τραπεζικός λογαριασμός για τις προκαταβολές κρατήσεων δωματίων είναι:

Τράπεζα ALPHABANK Ονοματεπώνυμο: Γιώργος Τσουνής
Aριθμός Λογαριασμού: 200-00-2310-026230
ΙΒΑΝ: GR30 0140 2000 2000 0231 0026 230

Παρακαλούμε αναγράψτε στο καταθετήριο το όνομα ή το σωματείο στο οποίο γίνεται η κράτηση.

Σε περίπτωση ακύρωσης κράτησης μετά την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011 το 40% της προκαταβολής δεν επιστρέφεται, με την έκδοση του ανάλογου παραστατικού και αποστολή του από το ξενοδοχείο. Μετά την παραλαβή των δωματίων δε μπορεί να γίνει η οποιαδήποτε ακύρωση ή επιστροφή χρημάτων από το ξενοδοχείο.

Οι διαμένοντες στο ξενοδοχείο αθλητές και συνοδοί θα φέρουν ειδική κάρτα με την οποία θα έχουν πρόσβαση στα δωμάτια τους και τα εστιατόρια. Απαγορεύεται ρητά η χρήση δωματίων και της ειδικής κάρτας από άτομα μη αναγραφόμενα στις λίστες διαμονής..

Το τεχνικό προσωπικό των αγώνων (διαιτητές, ίντερνετ, μπουλετίν κλπ) διαμένει σε ξενοδοχείο και δωμάτια επιλογής της Οργανωτικής Επιτροπής.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Η μετάβαση των συμμετεχόντων θα γίνει με ευθύνη των ιδίων.

Οι διοργανωτές προσφέρουν δωρεάν μεταφορά των συμμετεχόντων αθλητών και συνοδών από κέντρα προσέλευσης (αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, λιμάνι Πειραιά, σταθμός τρένου (Χαλκίδα ή Οινόη), ΚΤΕΛ (Σχηματάρι, εθνική οδό και από Αθήνα), αφού προηγηθεί έγκαιρα συνεννόηση με τις ενώσεις και τοπικές επιτροπές για μαζικές αφίξεις.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Στους τελικούς αγώνες, οι προκριμένοι σκακιστές και σκακίστριες υποχρεούνται να αγωνισθούν στο αντίστοιχο πρωτάθλημα από το οποίο προκρίθηκαν. Σε αντίθετη περίπτωση στερούνται της δωρεάν φιλοξενίας από τους διοργανωτές. Για τους σκακιστές και σκακίστριες που θα αγωνισθούν με την καταβολή παραβόλου, η δήλωση συμμετοχής είναι δεσμευτική σε ότι αφορά το πρωτάθλημα που θα συμμετάσχουν και δεν μπορεί να αλλάξει στη συνέχεια.

Οι αθλητές θα πρέπει να αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της ηλικιακής τους κατηγορίας γιατί σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν να μείνουν εκτός αγωνιστικού σχεδιασμού της ΕΣΟ. Το ίδιο ισχύει για όσους προτιμούν να αγωνισθούν στα πανελλήνια πρωταθλήματα άλλης κατηγορίας και δεν διακριθούν. Όσοι αθλητές ήδη αγωνίσθηκαν στα προκριματικά της ένωσης – τοπικής επιτροπής σε άλλη ηλικιακή κατηγορία και προκρίθηκαν για την τελική φάση, μπορούν να αγωνισθούν στο πρωτάθλημα της ηλικίας τους χωρίς να χάσουν την πρόκρισή τους (Απόφαση ΔΣ ΕΣΟ 10/2/2008).

Σύμφωνα με πάγια απόφαση της ΕΣΟ (ΔΣ 07.07.2007) από το 2008 ισχύει ότι ο πρωταθλητής κάθε κατηγορίας επιλέγει πρώτος το αντίστοιχο πρωτάθλημα (παγκόσμιο ή πανευρωπαϊκό) στο όποιο επιθυμεί ν’ αγωνιστεί και ο δεύτερος μπορεί να αποδεχθεί το πρωτάθλημα που απομένει. Σε περίπτωση άρνησης οποιουδήποτε εκ των δύο πρώτων, γίνεται αναπλήρωση με βάση την κατάταξη του πανελλήνιου πρωταθλήματος μέχρι και την 5η θέση. Η ΕΣΟ διατηρεί το δικαίωμα να αποφασίσει διαφορετικά κατά περίπτωση.

ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Ισχύουν τα άρθρα της αρχικής προκήρυξης (Αριθ. Πρωτ. 88688/25-1-2011) που δεν διαφοροποιούνται από την παρούσα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Για την κοινοποίηση των δηλώσεων συμμετοχής, κρατήσεις στα ξενοδοχεία των αγώνων, για τους αθλητές, συνοδούς και προπονητές, καθώς και για άλλες σχετικές πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.2221085735-6 κιν.: 6932274274 κ. Γιώργο Τσουνή ή στέλνοντας φαξ στο 2221085737 αναγράφοντας όνομα καταθέτη, όνομα αθλητή, κατηγορία, τηλ. επικοινωνίας, υποχρεωτική τηλεφωνική επιβεβαίωση παραλαβής του φαξ και στο τηλ.2221085735-6 κιν.: 6937274403 κα Νατάσα Μπαράκου (γραμματεία οργανωτικής επιτροπής). Το έργο της Οργανωτικής Επιτροπής διευκολύνεται ιδιαίτερα όταν οι κρατήσεις και οι προκαταβολές αποστέλλονται συγκεντρωτικά ανά ένωση ή σωματείο ηλεκτρονικά στο e-mail: neanika2011@gmail.com. Δεν είναι απαραίτητη η συμπλήρωση ειδικής φόρμας.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ – ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι διοργανωτές προσφέρουν στους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες των κατηγοριών μέχρι 12, 14 και 16 ετών (3 αγόρια και 3 κορίτσια) δωρεάν φιλοξενία (διαμονή-διατροφή) στο τουρνουά Negroponte 2011, που θα διοργανώσει η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς) από 9 έως 17/8/2011 στη Χαλκίδα.

Θα οργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις και σεμινάρια κατά τη διάρκεια των αγώνων που θα ανακοινωθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

ΓΕΝΙΚΑ
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Ο. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: