Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα σκάκι της Περιφέρειας Νοτίου τομέα Αθηνών.





















Ο ΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ ,το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λαυρίου και η ΕΣΣΝΑ διοργανώνουν το Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα σκάκι της Περιφέρειας Νοτίου τομέα Αθηνών.

Οργανωτική Επιτροπή: Χιωτέλης Στράτος , Κουτελιέρη Καίτη , Στρατής Νίκος ,Μερασεδόγλου Θεόδωρος ,Τσελεπής Ανέστης

Διεύθυνση Αγώνων: Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο κ. Σιαμίδης Δημήτρης

Χώρος και Ημερομηνίες Αγώνων: Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012. Ο χώρος διεξαγωγής των αγώνων θα είναι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λαυρίου (Είσοδος Πόλης Λαυρίου δίπλα στο Ε.ΠΑ.Λ)

Δικαίωμα Συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα Αθηνών. (Δήμοι Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Μοσχάτου – Ταύρου, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Καλλιθέας, Αλίμου και Αγίου Δημητρίου.) και του Δήμου Λαυρεωτικής
Στην περίπτωση που κάποιος αγωνιστεί σε πάνω από ένα Περιφερειακό Προκριματικό Σχολικό, χάνει το δικαίωμα της πρόκρισης στην ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι συμμετέχοντες οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως και δύο ημέρες προ της ημερομηνίας των αγώνων στην Οργανωτική Επιτροπή κάθε Προκριματικού Πρωταθλήματος. δηλώνοντας Ονοματεπώνυμο, Σχολείο, Τάξη και Αρ. Δελτίου Ε.Σ.Ο. εφόσον είναι εγγεγραμμένος/η σε σύλλογο μέχρι τις 31/12/2011.
Ώρα προσέλευσης και επιβεβαίωση συμμετοχής 08.30΄μέχρι 09.30΄ πμ.
Όσοι προσέλθουν μετά τις 09.30΄ θα αγωνιστούν από το 2ο γύρο.
Ώρα Έναρξης: 10:00

Προκρίνονται για την Τελική Φάση οι τρεις (3) πρώτοι και εν συνεχεία το πρώτο κορίτσι εκτός αυτών κάθε τάξης, μετά την άρση των ισοβαθμιών (βλ. στο τέλος της παρούσας). Σε περίπτωση συμμετοχής 40-49 μαθητών ανά τάξη προκρίνονται οι τέσσερις (4) πρώτοι και το πρώτο κορίτσι, για συμμετοχή 50-59 μαθητών προκρίνονται οι πέντε πρώτοι και το πρώτο κορίτσι κ.ο.κ.
Σε περίπτωση όπου ένα προκριματικό πρωτάθλημα έχει αθροιστικά λιγότερες από 110 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες, τότε προκρίνονται από κάθε τάξη οι δύο (2) πρώτοι και το πρώτο κορίτσι εκτός αυτών ενώ σε περίπτωση λιγότερων των 55 συμμετοχών σε όλες της κατηγορίες προκρίνεται ο πρώτος νικητής και το πρώτο κορίτσι.
Ειδικά για την κατηγορία Νηπιαγωγείων, προκρίνονται όσοι συγκέντρωσαν το 50% της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας (2.5/5 βαθμούς)
Ειδικά για την κατηγορία Λυκείων, προκρίνονται όλοι οι συμμετέχοντες.


Σύστημα Αγώνων:
Οι μαθητές και μαθήτριες θα αγωνιστούν σε ένα όμιλο για κάθε τάξη, με Ελβετικό Σύστημα έξι (6) γύρων. Ειδικά για την κατηγορία των Νηπίων, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με Ελβετικό σύστημα πέντε (5) γύρων. Σε περίπτωση συμμετοχής 5 ή 6 μαθητών σε μία κατηγορία θα αγωνιστούν με απλό σύστημα πουλ και σε περίπτωση 4 μαθητών με διπλό σύστημα πουλ. Σε περίπτωση τριών ή λιγότερων συμμετοχών η κατηγορία συνενώνεται με την αμέσως επόμενη ηλικιακά κατηγορία. Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες:
Μαθητές - Μαθήτριες Νηπιαγωγείων
Μαθητές - Μαθήτριες Α' Τάξης Δημοτικού
Μαθητές - Μαθήτριες Β' Τάξης Δημοτικού
Μαθητές - Μαθήτριες Γ' Τάξης Δημοτικού
Μαθητές - Μαθήτριες Δ' Τάξης Δημοτικού
Μαθητές - Μαθήτριες Ε' Τάξης Δημοτικού
Μαθητές - Μαθήτριες ΣΤ' Τάξης Δημοτικού
Μαθητές - Μαθήτριες Α' Τάξης Γυμνασίου
Μαθητές - Μαθήτριες Β' Τάξης Γυμνασίου
Μαθητές - Μαθήτριες Γ' Τάξης Γυμνασίου
Μαθητές - Μαθήτριες Λυκείου

Αρχική κατάταξη:
Η αρχική κατάταξη θα γίνει
1) στις κατηγορίες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών κατά αλφαβητική σειρά 2) στις κατηγορίες Γυμνασίων Λυκείων: με τα εθνικά ΕΛΟ της 1.1.2012 και εν συνεχεία με αλφαβητική σειρά για όσους και όσες δεν έχουν ΕΛΟ.

Κριτήρια Άρσης Ισοβαθμίας: Θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια κατά σειρά
1. Αποτελέσματα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους),
2. Κριτήριο Μπούχολτς (βαθμοί αντιπάλων)
3. Κριτήριο Μπούχολτς median
4. Κριτήριο Μπούλχοτς cut2.

Χρόνος Σκέψης: Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15' για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα. Σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα διαθέσιμα χρονόμετρα για όλους τους ομίλους, θα χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που κάποιες παρτίδες δε θα έχουν τελειώσει μετά από 20' από την έναρξη του συγκεκριμένου γύρου. Στις περιπτώσεις αυτές θα χρησιμοποιείται σκακιστικό χρονόμετρο µε χρόνο σκέψης 5' για κάθε παίκτη. Διευκρινίζεται ότι στους αγώνες ισχύουν οι κανόνες του Γρήγορου Σκακιού (ΡΑΠΙΝΤ)

Απονομές - Βραβεύσεις – Έπαθλα
Θα βραβευτούν με μετάλλιο οι τρεις πρώτοι νικητές, το πρώτο κορίτσι κάθε τάξης. καθώς και ο πρώτος μαθητής/τρια χωρίς αθλητικό δελτίο (έως 31/12/2011). Μαθητής που αποκρύψει την ιδιότητα του αθλητή τιμωρείται με αφαίρεση του σχετικού επάθλου. Μαθητής-μαθήτρια που είναι νικητής σε παραπάνω από μία κατηγορία βράβευσης λαμβάνει όλα τα έπαθλα που του/της αντιστοιχούν.

Διάφορα: Επισημαίνεται ότι οι μαθητές θα αγωνιστούν απομονωμένοι από τους συνοδούς τους σε ιδιαίτερο χώρο (αίθουσα διδασκαλίας) για κάθε κατηγορία ή σε κοινό χώρο για όλους τους ομίλους, στον οποίο θα απαγορεύεται η είσοδος κάθε αναρμοδίου.

Επικοινωνία: κ.Σιαμίδης Δημήτρης Τηλ..6945790840 email:siamidisd@yahoo.gr
κ. Δελαβέκουρας Σωτήρης delavekouras@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: