Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Πανελλήνια Νεανικά Πρωτάθληματα 8-16 ετών

Τελείωσαν πριν λίγο στο Ρίο τα Νεανικά Πρωταθλήματα Ελλάδος 8-16 ετών.
Τέσσερις νεαροί σκακιστές του συλλόγου μας συμμετείχαν στους αγώνες και τα αποτελέσματά τους ήταν τα εξής:
Στην κατηγορία  παγκορασίδων κάτω των 8 ετών η Στρατή Μπέτυ Άννα πήρε την 5η θέση με 4 βαθμούς σε 6 αγώνες (ισοβάθμησε στη 2η θέση αλλά συμφωνά με τα κριτήρια ισοβαθμίας κατέλαβε την 5η θέση) . Ξεκίνησε άσχημα το τουρνουά με 1 βαθμό σε 3 αγώνες αλλά τελείωσε με 3 νίκες στους 3 τελευταίους αγώνες. Ήταν από τα φαβορί του τουρνουά αλλά το κακό της ξεκίνημα και οι ισοβαθμίες στο τέλος την εμπόδισαν να καταλάβει μια καλύτερη θέση.
Στο παμπαίδων κάτω των 12 ετών ο Μερασεδόγλου Δημήτρης με 4,5 βαθμούς σε 7 αγώνες κατέλαβε την 13η θέση σε σύνολο 71 σκακιστών. Σίγουρα πάρα πολύ καλή εμφάνιση για το Δημήτρη σε μια πολύ δύσκολη κατηγορία, έχει πάντα σταθερά υψηλή απόδοση και είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα στην ηλικία του.
Στη ίδια κατηγορία ο πάντα απρόβλεπτος Στρατής Νικηφόρος με 4 βαθμούς σε 7 αγώνες κατέλαβε την 30η θέση και επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά με το πολύ καλό του αποτέλεσμα  ότι είναι ικανός για το καλύτερο αλλά πολλές φορές και για το χειρότερο. Έχει πείσμα και αν σταθεροποιήσει την απόδοση του  είναι ικανός για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
Και τέλος στην κατηγορία των παίδων κάτω των 16 ετών ο Μερασεδόγλου Νίκος με 3 βαθμούς σε 7 αγώνες κατέλαβε την 42η θέση σε σύνολο 58 σκακιστών. Ο Νίκος τον τελευταίο καιρό έχασε πολλές προπονήσεις λόγω του σχολείου αλλά  το αποτέλεσμά του ήταν καλό αν αναλογιστεί κανείς τη δυναμικότητα των αντιπάλων που έπαιξε (οι 5 από τους 7 αντιπάλους του είχαν μεγαλύτερο ΕΛΟ) .
Έτσι η χρονιά κάπου εδώ τελειώνει και κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό θα έπρεπε να επισημάνουμε την άνοδο της ομάδος μας στη Α Τοπική κατηγορία σε ομαδικό επίπεδο η οποία στο μεγαλύτερο βαθμό οφείλετε στους νεαρούς παίκτες του συλλόγου μας που φέτος έκαναν πολύ μεγάλη πρόοδο ενώ είχαν  πολλές επιτυχίες και σε ατομικό επίπεδο σε όλα σχεδόν τα Πανελλήνια πρωταθλήματα που αγωνίστηκαν.
Καλό καλοκαίρι ραντεβού το Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: