Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Ατομικό – Ομαδικό Rapid "ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ" 2012


Η Σκακιστική Ακαδημία Πύργου διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά  το RAPID τουρνουά σκάκι με την ονομασία «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» 2012.
Η διοργάνωση φέτος μεγαλώνει και γίνεται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο με πάντα ελεύθερη συμμετοχή. Για την φετινή διοργάνωση έχει επιλεχθεί ο χώρος του Καφέ ΚΑΣΤΡΟ στον Αγ. Ανδρέα του Δήμου Πύργου δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές και συνοδούς τους να συνδυάσουν το σκάκι με την δροσιά της θάλασσας μια και είμαστε στο καλοκαιρινό Αύγουστο.
Ακολουθεί η προκήρυξη των αγώνων και αναλυτική ενημέρωση στις ιστοσελίδες της ΣΑ Πύργου www.pirgoschess.grwww.pirgoschess.blogspot.com


Ατομικό – Ομαδικό Rapid "ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ" 2012


1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Η Σκακιστική Ακαδημία Πύργου σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου προκηρύσσει το Ατομικό – Ομαδικό Rapid ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ 2012

2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνει η Σκακιστική Ακαδημία Πύργου

3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

Κυριακή
4  ΑΥΓ 2012
Τελετή Έναρξης
Έναρξη 10:45
Κυριακή
4  ΑΥΓ 2012
1ος – 7ος Γύρος
Έναρξη 11:00
Κυριακή
4  ΑΥΓ 2012
Τελετή Λήξης
Έναρξη 14:45

Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων το Σάββατο 4 Αυγούστου, ώρα 10:00 – 10:45πμ. Αθλητής που θα προσέλθει μετά την 11:00 πμ και εφ’ όσον έχει δηλώσει ήδη συμμετοχή θα μπορεί να αγωνιστεί από τον δεύτερο γύρο

4. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Καφέ ΚΑΣΤΡΟ στον Αγ. Ανδρέα Κατάκολου του  Δήμου Πύργου

5. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Ορίζεται σε 10′ συν 5” ανανέωση για κάθε κίνηση.

6. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Ελεύθερη συμμετοχή

7. ΠΑΡΑΒΟΛΟ: Ορίζεται στα 3 ευρώ ανά συμμετοχή.

8. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες θα γίνουν με Ελβετικό σύστημα 7 γύρων .Ο κάθε αθλητής θα διαγωνίζεται στο ατομικό και στο ομαδικό πρωτάθλημα εφ όσων έχει δηλώσει συμμετοχή σε ομάδα. Μια ομάδα για να συμμετέχει στο ομαδικό θα πρέπει να έχει 4 έως 6 αθλητές. Η σύνθεση των ομάδων είναι ελεύθερη ως προς το φύλο την ηλικία και το δελτίο του αθλητή ( σε ποιόν σύλλογο ανήκει). Επίσης ομάδα όπου οι παίκτες της ΔΕΝ ανήκουν όλοι στον ίδιο

σύλλογο δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το όνομα κανενός συλλόγου για την ομάδα. Αντίθετα ομάδες παικτών από τον ίδιο σύλλογο θα μπορούν εάν επιθυμούν να χρησιμοποιούν το όνομα του συλλόγου τους με την προσθήκη ενός χαρακτηριστικού στο τέλος πχ ΣΑ ΠΥΡΓΟΥ 1  - ΣΑ ΠΥΡΓΟΥ 2 – ΣΑ ΠΥΡΓΟΥ JUNIOR κτλ. Τέλος η ονομασία  της κάθε ομάδας είναι ελεύθερη και στην διάθεση των παικτών της αρκεί να μην παραβιάζει τα παραπάνω.


 9.ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:

(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων). Αφαιρούμε το χειρότερο
 
(γ). Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).Αφαιρούμε το χειρότερο
(δ). Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Η βαθμολογία στο ομαδικό θα υπολογιστεί ως εξής. Μετά την άρση των ισοβαθμιών στα ατομικά θα υπολογίζεται το άθροισμα της τελικής θέσης των 4 καλύτερων αθλητών ανά ομάδα και η ομάδα με το μικρότερο άθροισμα θα παίρνει τον τίτλο της καλύτερης ομάδας.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα υπερισχύσει η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς με τα μαύρα και σε περίπτωση εκ νέου ισοβαθμίας θα διεξαχθεί κλήρωση.

10. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Επιτροπή ενστάσεων θα οριστεί σε συνεργασία της ΣΑ Πύργου και της ΕΣΣΠ, η ένσταση υποβάλλεται εγγράφως με παράβολο 50€, στον διευθυντή αγώνων και εκδικάζεται αμέσως πριν τον επόμενο γύρο.

11. ΕΠΑΘΛΑ:
Κατηγορία OPEN και κατηγορία Κ14
Κύπελλα: Στα ατομικά στους πρώτους ανά κατηγορία και στα ομαδικά στην καλύτερη ομάδα
Μετάλλια: θα δοθούν στους 3 πρώτους αθλητές ανά κατηγορία στο ατομικό και  στους  αθλητές των 3  καλύτερων ομάδων στο ομαδικό.
 Αναμνηστικό δίπλωμα θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες.

12. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: κ. Παναγούλης Ηλίας      

13. ΕΠΙΚ. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ - διαιτησία: Θα οριστεί από την ΤΕΔ

14. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως και την Πέμπτη 2 Αυγούστου, στο email:msigouros@yahoo.com - ή στο τηλ 6932879488 κ. Σιγούρος Μιχ.

15. ΓΕΝΙΚΑ: Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων  

16. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ για ενημέρωση : www.pirgoschess.gr και www.pirgoschess.blogspot.com

17. Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν για αξιολόγηση  ELO FIDE

Δεν υπάρχουν σχόλια: