Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

1ο Όπεν Επικοινωνίας και ΑΜΕΣ Ερυθραίας

1. Γενικά: Η Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου και ο ΑΜΕΣ Ερυθραίας συνδιοργανώνουν το «1ο Όπεν Επικοινωνίας και ΑΜΕΣ Ερυθραίας», το οποίο θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Αττικής κάθε Κυριακή (εκτός Πάσχα) από τις 14 Απριλίου μέχρι τις 2 Ιουνίου 2013 και θα καλυφθεί από το διαδικτυακό τόπο www.skaki.gr

2. Οργανωτική επιτροπή: Σταύρος Παναγιωτίδης, Πρόεδρος ΑΜΕΣ Ερυθραίας Μαρία Πετσετίδη, Πρόεδρος της Σκακιστικής Επικοινωνίας Ηρακλείου.

3. Διευθυντής αγώνων – Επικεφαλής διαιτητής – Υπεύθυνος διοργάνωσης : Διευθυντής αγώνων ορίζεται η Μαρία Πετσετίδη (τηλ. 6974858312), επικεφαλής διαιτητής ο Νίκος Κομνηνός (τηλ. 6947774867) και υπεύθυνος διοργάνωσης ο Σταμάτης Γλεζέλης (τηλ. 6947579956).

4. Σύστημα αγώνων: Το τουρνουά θα διεξαχθεί με Ελβετικό σύστημα ζευγαρώματος 7 γύρων. Η αρχική κατάταξη θα γίνει πρώτα με βάση τoν τελευταίο πίνακα elo της FIDE και μετά σύμφωνα με τον αντίστοιχο της ΕΣΟ. Για την πραγματοποίηση των κληρώσεων θα χρησιμοποιηθεί η τελευταία έκδοση του προγράμματος Swiss manager. Ισχύουν όλοι οι κανονισμοί της FIDE και της ΕΣΟ. Το τουρνουά θα αξιολογηθεί για ελληνικό και διεθνές ΕΛΟ.

5. Χώρος διεξαγωγής:
 Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο εντευκτήριο της Σκακιστικής Επικοινωνία το οποίο βρίσκεται στην οδό Χαράς 12 & Πολυτεχνείου, σε μικρή απόσταση από το σταθμό ΗΣΑΠ Ηρακλείου.

6. Πρόγραμμα αγώνων – Αναβολές – Εξαιρέσεις:

1ος γύρος: Κυριακή 14 Απριλίου 18.00΄
2ος γύρος: Κυριακή 21 Απριλίου 18.00΄
3ος γύρος: Κυριακή 28 Απριλίου 18.00΄(αντί για Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 18.00΄)
4ος γύρος: Κυριακή 12 Μαΐου 18.00΄ 
5ος γύρος: Κυριακή 19 Μαΐου 18.00΄
6ος γύρος: Κυριακή 26 Μαΐου 18.00΄
7ος γύρος: Κυριακή 2 Ιουνίου 18.00΄
Αναβολές: μόνο Παρακευή 19.00΄.  Αναβολές θα γίνονται δεκτές μόνο για σοβαρό λόγο και κατόποιν συνεννόησης των παιχτών με τον επικεφαλή διαιτητή. Οι αναβολές θα παίζονται μόνο την Παρασκευή με ώρα έναρξης 19.00΄. Οι παίκτες που θα ζητήσουν εξαίρεση (μέχρι δύο) πριν από την έναρξη του 2ου γύρου για οποιονδήποτε γύρο (εκτός από τους δύο τελευταίους) θα παίρνουν μισό βαθμό.

7. Χρόνος σκέψης - Κανονισμοί:
 Ο χρόνος σκέψης θα είναι 120 λεπτά για όλη την παρτίδα και 30΄΄ για κάθε κίνηση από την αρχή της παρτίδας. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας. Οι παρτίδες διέπονται από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ. Εάν ο παίκτης δεν έχει προσέλθει 60 λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη του γύρου μηδενίζεται και, εάν χω- ρίς σοβαρό λόγο δεν έχει ειδοποιήσει εγκαίρως για τη μη προσέλευσή του, θεωρείται αποχω- ρήσας από το τουρνουά. Για κάθε θέμα που τυχόν ανακύπτει και δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς, αρμόδιος να αποφασίσει είναι o διευθυντής αγώνων ή ο επικεφαλής διαιτητής.

8. Έπαθλα: 
Στους νικητές του τουρνουά θα δωθούν χρηματικά έπαθλα: 1ος Νικητής – 30% των παραβόλων + κύπελλο 2ος Νικητής – 20% των παραβόλων + μετάλλιο 3ος Νικητής – 10% των παραβόλων + μετάλλιο 1ος Έφηβος – Μετάλλιο + σκακιστικό βιβλίο Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα έπαθλα δεν μοιράζονται, αλλά διανέμονται ανάλογα με τα κριτήρια ισοαβαθμίας.

9. Κριτήρια ισοβαθμίας:
 Σε περίπτωση ισοβαθμίας στην τελική κατάταξη, ισχύουν τα παρακάτω κριτήρια άρσης της: α. Τα αποτελέσματα των ισόβαθμων παιχτών (εφόσον έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους), β. Median Buchholz, γ. Buchholz, δ. Sonneborn-Berger, ε. Κλήρωση

10. Ενστάσεις:
 Ενστάσεις κατά απόφασης διαιτητή υποβάλλονται εγγράφως στο Διευθυντή Αγώνων το αργότερο τριάντα (30) λεπτά μετά τη λήξη του γύρου και συνοδεύονται υποχρεωτικά από παράβολο πενήντα (50) ευρώ. Το παράβολο επιστρέφεται σε περίπτωση δικαίωσης της ένστασης. Τυχόν ενστάσεις θα εκδικάζονται από τριμελή επιτροπή ενστάσεων (με δύο αναπληρωματικά μέλη), η οποία θα οριστεί από τον Διευθυντή Αγώνων πριν την έναρξη του 1ου γύρου. Οι αποφάσεις της επιτροπής θα εκδίδονται πριν την κλήρωση του επομένου γύρου, είναι δε οριστικές και αμετάκλητες

11. Δικαίωμα συμμετοχής – Παράβολο:
 Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους τους σκακιστές με έγκυρο σκακιστικό δελτίο. Ορίζεται ανώτατο όριο συμμετοχών οι 40 σκακιστές/στριες. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά χρονικής προτεραιότητας. Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 20€ για όλους. Του παράβολου εξαιρούνται οι σκακιστές με εθνικό ή διεθνές ΕΛΟ άνω του 2400, οι κάτοχοι διεθνών τίτλων (GM, IM, WGM, WIM). Η καταβολή των παραβόλων θα γίνει στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη του 1ου γύρου.

12. Δηλώσεις και επιβεβαίωση συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, είτε online στο www.skaki.gr (ειδική φόρμα συμμετοχής), είτε με email στο sk_epikoinonia@skaki.gr, είτε τηλεφωνικά στο τηλ. 6947774867 (Νίκος Κομνηνός) και τηλ. 6947579956 (Σταμάτης Γλεζέλης). Όλες οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να αναφέρουν ονοματεπώνυμο, διεθνές elo, σύλλογο, τηλέφωνο και email. Οι μετέχοντες στο τουρνουά πρέπει να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους με την φυσική του παρουσία την πρώτη μέρα των αγώνων, Κυριακή 14 Απριλίου 2013, 17.00’-17.30’, για την έγκυρη έναρξη του τουρνουά. Όσοι προσέλθουν μετά τις 17.30’ θα αγωνιστούν από το 2ο γύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: