Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Επιστολή Σκακιστικού Ομίλου Ν.Φιλαδέλφειας

Από την ομάδα του Σ.Ο. Ν. Φιλαδέλφειας λάβαμε την παρακάτω επιστολή σχετικά με την απόφαση της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας να μεταθέσει το κόστος της διεθνούς αξιολόγησης στις Ενώσεις και τοπικές επιτροπές.

 Νέα Φιλαδέλφεια, 30 Οκτωβρίου 2013

1. ΔΣ της ΕΣΟ
2. ΔΣ ΕΣΣΝΑ
Κοιν: Σκακιστικά Σωματεία Νομού Αττικής

Ο Σκακιστικός Όμιλος  Νέας Φιλαδέλφειας   είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην απόφαση του ΔΣ της ΕΣΟ να μεταθέσει, από 1.1.2014, στις Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές και κατ' επέκταση στους συλλόγους το κόστος της διεθνούς αξιολόγησης όλων των διασυλλογικών αγώνων, ακόμα και αυτών που αποτελούν μέρος ή προκριματικές φάσεις πανελληνίων διοργανώσεων της ΕΣΟ.
Απορρίπτουμε τη λογική της μετακύλισης όλου του οικονομικού βάρους της ενασχόλησης με το σκάκι αποκλειστικά στους σκακιστές και τα σωματεία, ιδιαίτερα σε μια περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής στενότητας για όλους.
Καλούμε την ΕΣΣΝΑ και κατ' επέκταση όλες τις ενώσεις και τα σωματεία να την αντικρούσουν, για να μην επιτρέψουν να ανοίξει ένας επικίνδυνος δρόμος που τείνει να θέσει υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα στον αθλητισμό και το αγωνιστικό σκάκι.
Ζητάμε την ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης και προτείνουμε:
-    Η ΕΣΟ να αιτηθεί από τη FIDE την εξαίρεση ή δραστική μείωση των παραβόλων λόγω της κρίσης.
-    Η ΕΣΟ να αναλάβει όλη την ευθύνη για το κόστος της αξιολόγησης που επιλέγει για τις διοργανώσεις της σε όλες τις φάσεις τους.
-    Να καταργηθεί άμεσα η επιβάρυνση κατά 50% ανά παίκτη που χρεώνει η ΕΣΟ στο κόστος της διεθνούς αξιολόγησης.
Ο Πρόεδρος
Ο Γραμματέας
Οδυσσέας Βαζελάκης
Νίκος Σερετάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: