Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

17ο Όπεν Ηρακλείου Αττικής



1. Γενικά:

Η Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου διοργανώνει το 17ο Όπεν Ηρακλείου, το οποίο θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Αττικής από τις 14 έως τις 22 Ιουνίου 2014 και θα καλυφθεί από το διαδικτυακό τόπο www.skaki.gr.

2. Οργανωτική επιτροπή:

Σπύρος Πανδής, Μιχάλης Ρουκουνάκης, Σταμάτης Γλεζέλης.

3. Διευθυντής αγώνων – Επικεφαλής διαιτητής:

Διευθυντής αγώνων ορίζεται η Μαρία Πετσετίδη (τηλ. 6974858312) και επικεφαλής διαιτητής ο Νίκος Κομνηνός (τηλ. 6947774867).

4. Σύστημα αγώνων:

Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο με Ελβετικό σύστημα ζευγαρώματος 9 γύρων. Σε περίπτωση την οποία οι συμμετοχές ξεπεράσουν τις 90 τότε το τουρνουά θα διεξαξαχθεί με επιταχυνόμενους τους 2 πρώτους γύρους. Η αρχική κατάταξη θα γίνει πρώτα με βάση τoν τελευταίο πίνακα elo της FIDE και μετά σύμφωνα με τον αντίστοιχο της ΕΣΟ.

Επιταχυνόμενο σύστημα: Στους 2 πρώτους γύρους οι σκακιστές θα χωριστούν με βάση την αρχική τους κατάταξη, σε 3 ή (4) ζυγές και σχετικά ίσες εικονικές βαθμομάδες με (1½), 1, ½ και 0 εικονικούς βαθμούς αντίστοιχα. Στον 3ο γύρο οι εικονικοί βαθμοί θα αφαιρεθούν.

Για την πραγματοποίηση των κληρώσεων θα χρησιμοποιηθεί η τελευταία έκδοση του προγράμματος Swiss manager. Ισχύουν όλοι οι κανονισμοί της FIDE και της ΕΣΟ. Το τουρνουά θα αξιολογηθεί για ελληνικό και διεθνές ΕΛΟ.

5. Χώρος διεξαγωγής:

Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου, Λεωφ. Ηρακλείου και Κουντουριώτη & Νεότητος, σε μικρή απόσταση από το σταθμό ΗΣΑΠ Ηρακλείου.
Η πρόσβαση στο χώρο των αγώνων μπορεί να γίνει:

·       Με τον ΗΣΑΠ (σταθμός Ηράκλειο)

·       Οδικώς από τη Λεωφόρο Ηρακλείου

·       Από Αττική οδό, έξοδος Λ. Ηρακλείου

·       Από Εθνική οδό, έξοδος Αναγεννήσεως, Ιφιγενείας, Λ. Ηρακλείου

·       Με το λεωφορείο A8  (Στουρνάρη, Πατησίων, Λ. Ηρακλείου, στάση Ζέφυρος)

6. Πρόγραμμα αγώνων – Αναβολές – Εξαιρέσεις:

Προσέλευση:Σάββατο 14 Ιουνίου έως 16.00΄


1ος γύρος:      Σάββατο 14 Ιουνίου    17.00΄
2ος γύρος:      Κυριακή  15 Ιουνίου    17.30΄
3ος γύρος:      Δευτέρα  16 Ιουνίου    17.30΄
4ος γύρος:      Τρίτη       17 Ιουνίου    17.30΄
5ος γύρος: Τετάρτη       18 Ιουνίου  17.30΄
6ος γύρος: Πέμπτη        19 Ιουνίου  17.30΄
7ος γύρος: Παρασκευή  20 Ιουνίου  17.30΄
8ος γύρος: Σάββατο      21 Ιουνίου  17.30΄
9ος γύρος: Κυριακή       22 Ιουνίου  11.00΄

Αναβολές δεν θα γίνονται δεκτές για κανένα λόγο. Οι παίκτες που θα ζητήσουν εξαίρεση (μέχρι δύο) πριν από την έναρξη του 2ου γύρου για οποιονδήποτε γύρο (εκτός από τους δύο τελευταίους) θα παίρνουν μισό βαθμό.

7. Χρόνος σκέψης - Κανονισμοί:
Ο χρόνος σκέψης θα είναι 100 λεπτά για όλη την παρτίδα και 30΄΄ για κάθε κίνηση από την αρχή της παρτίδας. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.
Οι παρτίδες διέπονται από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ. Εάν ο παίκτης δεν έχει προσέλθει 60 λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη του γύρου μηδενίζεται και, εάν χωρίς σοβαρό λόγο δεν έχει ειδοποιήσει εγκαίρως για τη μη προσέλευσή του, θεωρείται αποχωρήσας από το τουρνουά. Για κάθε θέμα που τυχόν ανακύπτει και δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς, αρμόδιος να αποφασίσει είναι o διευθυντής αγώνων ή ο επικεφαλής διαιτητής.

8. Έπαθλα:

Τα έπαθλα θα ανακοινωθούν με συμπληρωματική προκήρυξη
9. Κριτήρια ισοβαθμίας:

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στην τελική κατάταξη, ισχύουν τα παρακάτω κριτήρια άρσης της:

α. Τα αποτελέσματα των ισόβαθμων παιχτών (εφόσον έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους), β. Buchholz cut-2, γ. Buchholz, δ. Sonneborn-Berger, ε. Κλήρωση

10. Ενστάσεις:
Ενστάσεις κατά απόφασης διαιτητή υποβάλλονται εγγράφως στο Διευθυντή Αγώνων το αργότερο τριάντα (30) λεπτά μετά τη λήξη του γύρου και συνοδεύονται υποχρεωτικά από παράβολο πενήντα (50) ευρώ. Το παράβολο επιστρέφεται σε περίπτωση δικαίωσης της ένστασης.

Τυχόν ενστάσεις θα εκδικάζονται από τριμελή επιτροπή ενστάσεων (με δύο αναπληρωματικά μέλη), η οποία θα οριστεί από τον Διευθυντή Αγώνων πριν την έναρξη του 1ου γύρου. Οι αποφάσεις της επιτροπής θα εκδίδονται αυθημερόν και πριν την κλήρωση του επομένου γύρου, είναι δε οριστικές και αμετάκλητες

11. Δικαίωμα συμμετοχής – Παράβολο:
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους τους σκακιστές με έγκυρο σκακιστικό δελτίο. Ορίζεται ανώτατο όριο συμμετοχών οι 140 σκακιστές/στριες. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά χρονικής προτεραιότητας. Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 10€. Του παράβολου εξαιρούνται οι σκακιστές με εθνικό ή διεθνές ΕΛΟ άνω του 2300. Η καταβολή των παραβόλων θα γίνει στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη του 1ου γύρου.
12. Δηλώσεις και επιβεβαίωση συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι το Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014, είτε online στο www.skaki.gr (ειδική φόρμα συμμετοχής), είτε με email στο sk_epikoinonia@skaki.gr, είτε τηλεφωνικά στο τηλ. 6947774867 (Νίκος Κομνηνός) και 6974858312 (Μαρία Πετσετίδη). Όλες οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να αναφέρουν ονοματεπώνυμο, διεθνές elo,  σύλλογο, τηλέφωνο και email. Δηλώσεις συμμετοχής μετά την 15η Ιουνίου θα γίνονται δεκτές μόνο κατά την κρίση του Διευθυντή Αγώνων.
Οι μετέχοντες στο τουρνουά πρέπει να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους με την παρουσία τους την πρώτη μέρα των αγώνων, Σάββατο 14 Ιουνίου 2014, μέχρι τις 16.00’, για την έγκυρη έναρξη του τουρνουά. Όσοι προσέλθουν μετά τις 16.00’ θα αγωνιστούν από το 2ο γύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: