Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

2-7 Γενάρη 2015: Εορταστικό Όπεν του ΣΟΝΦ με διεθνή αξιολόγηση χωρίς παράβολο

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας διοργανώνει με Διεθνή και Εθνική Αξιολόγηση, Εορταστικό Ανοικτό Σκακιστικό Τουρνουά.  Θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 6 γύρων, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, τον Κανονισμό της ΕΣΟ και της FIDE.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές/στριες του Σ.Ο.Ν.Φ. καθώς και σκακιστές/στριες ομόρων συλλόγων.  Δεν υπάρχει παράβολο.  Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος μέχρι τους 36.  Ο Σ.Ο.Ν.Φ. διατηρεί το δικαίωμα να μην κάνει δεκτή συμμετοχή σκακιστή που έχει αδικαιολόγητα εγκαταλείψει τουρνουά στο παρελθόν

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τη Παρασκευή 2 Ιανουαρίουμέχρι και την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, στο εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Νέας Φιλαδέλφειας, Πλατεία Κολοκοτρώνη (Τρωάδος & Μανδηλαρά), Νέα Φιλαδέλφεια,  (μετάβαση με το λεωφορείο αριθμός Β8 και  Β9 στάση Κομπαρσίτα).  Ώρα  έναρξης των  αγώνων  ορίζεται  η  6:00 μ.μ. Όλες οι παρτίδες παίζονται στον χώρο των αγώνων. Ο Σ.Ο.Ν.Φ. διατηρεί το δικαίωμα  μεταβολής  του  προγράμματος. Σκακιστής έχει την δυνατότητα να εξαιρεθεί από έναν γύρο αφού το ζητήσει έγκαιρα από τον διαιτητή.
Σκακιστής ο οποίος δεν εμφανίζεται σε μία αγωνιστική και δώσει βαθμό χωρίς αγώνα στον αντίπαλό του, θεωρείται ότι αποσύρεται από το τουρνουά.

ΧΡΟΝΟΣ  ΣΚΕΨΗΣ

Ο χρόνος σκέψης ορίζεται 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας για κάθε σκακιστή με προστιθέμενο χρόνο 30’’ για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Ο σκακιστής που θα υπερβεί τον παραπάνω χρόνο σκέψης χάνει την παρτίδα.

Μηδενίζεται μετά πάροδο μιας ώρας από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των αγώνων ο παίκτης που δεν έχει προσέλθει στην σκακιέρα του, εκτός αν ο διαιτητής πάρει διαφορετική  απόφαση.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν κατά σειρά τα κριτήρια:

α) το μεταξύ των ισόβαθμων αποτέλεσμα,

β) Μπούχολτς

γ) άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας,

δ) Αριθμός νικών

ΕΠΑΘΛΑ
θα δοθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους της τελικής κατάταξης του τουρνουά, και στα πρώτα παιδιά κάτω των 16 και κάτω των 12 ετών. Διευθυντής αγώνων είναι ο Μπαλάσκας Νικόλαος.

Διαιτητές Αγώνων είναι: επικεφαλής διαιτητής ο Δ.Δ. Βαζελάκης Οδυσσέας, διαιτητής η Ο.Δ. Μεσίρη Ευθυμία και ο Ο.Δ. Ταμβάκος Παναγιώτης.

Σε συνεννόηση με τον διαιτητή αγώνων μπορεί να γίνει λήψη φωτογραφιών για λόγους προβολής του τουρνουά.Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Σ.Ο.Ν.Φ. e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και τον Βαζελάκη Οδυσσέα  τηλ. 2102528417 και 6936877326 e-mail odvazelakis@gmail.com

Οι μέχρι τώρα συμμετοχές εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: