Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

Σκάκι στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό, με 4 ημέρες –και νύχτες- εκδηλώσεων. Από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ‘μικρογραφία’ του μέλλοντος, μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων, το οποίο θα αντανακλά τον πλούσιο προγραμματισμό της μετέπειτα λειτουργίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Τις μέρες αυτές, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινά από το απόγευμα και θα διαρκεί έως το ξημέρωμα, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο… τη Νύχτα Μέρα!
Μεταξύ των εκδηλώσεων θα γίνει και αγώνας σιμουλτανέ (ταυτόχρονο παίξιμο με πολλούς αντιπάλους) με τον πρώην Παγκόσμιο Πρωταθλητή σκακιού Γκάρυ Κασπάροβ τον ισχυρότερο ίσως σκακιστή που έχει εμφανιστεί ποτέ, όπου ανάμεσα στα παιδιά που θα τον αντιμετωπίσουν έχει επιλεγεί να είναι και η εντεκάχρονη σκακίστρια του ΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ και Πρωταθλήτρια Ελλάδος τα κορίτσια έως 10 ετών Στρατή Μπέττυ Άννα .
Παρακάτω μπορείτε να δείτε παλιότερη ομιλία του Γ. Κασπάροβ στο ίδρυμα Σ. Νιάρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: