Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Fly me to the Moon – Let me Play: Σκάκι

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού με ένα τριήμερο εκδηλώσεων στις 11, 12 και 13 Δεκεμβρίου. Σκακιστικές μονομαχίες (και όχι μόνο…) με τη συμμετοχή διακεκριμένων σκακιστών, οι οποίοι μετατρέπουν με τη δεξιοτεχνία τους το check-in σε… checkmate!
Για τρεις ημέρες, μια μεγάλη επιδαπέδια σκακιέρα ανοίγει τα 64 ασπρόμαυρα τετράγωνά της, οι ίπποι στήνονται, οι βασίλισσες κι οι βασιλιάδες παίρνουν τις θέσεις τους και μας καλούν σε δυνατές, απρόβλεπτες και σίγουρα ανατρεπτικές παρτίδες σκάκι!
Tην Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, o πρόεδρος του Σκακιστικού Αθλητικού Συλλόγου Κορωπίου, Βασίλης Ανδρώνης, θα μας μιλήσει για τη φιλοσοφία του παιχνιδιού και θα μας μυήσει στο μαγικό κόσμο του σκάκι! Μαζί του, θα βρίσκονται οι πανελλήνιες πρωταθλήτριες Νάντια και Δήμητρα Ανδρώνη, οι οποίες θα μας παρουσιάσουν την ιστορική αναμέτρηση του 1984 μεταξύ Kasparov και Karpov. Το σαββατοκύριακο, σκακιστικοί σύλλογοι θα τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
…κι όσοι χάσουν να θυμούνται πως, όπως λέει και μια ιταλική παροιμία, «μετά το παιχνίδι, ο βασιλιάς και το πιόνι θα πάνε στο ίδιο κουτί..»
Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015
12:00 – 14:00: Ομιλία από τον κ. Ανδρώνη Βασίλη σχετικά με το σκάκι και τη φιλοσοφία του παιχνιδιού. Παρουσίαση της ιστορικής παρτίδας σκάκι μεταξύ των Παγκόσμιων Πρωταθλητών Kasparov και Karpov (1984).
14:00 – 16:00: Ελεύθερο παιχνίδι για τους επισκέπτες του αεροδρομίου.
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015
12:00 – 14:00: Επίσκεψη από τα παιδικά τμήματα σκακιστικών συλλόγων / ομίλων και αναμετρήσεις.
14:00 – 16:00: Ελεύθερο παιχνίδι για τους επισκέπτες του αεροδρομίου.
Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015
12:00 – 14:00: Επίσκεψη από τα παιδικά τμήματα σκακιστικών συλλόγων / ομίλων και αναμετρήσεις.
14:00 – 16:00: Ελεύθερο παιχνίδι για τους επισκέπτες του αεροδρομίου.
Συμμετέχοντες όμιλοι / σύλλογοι:
1. Σκακιστικός Αθλητικός Σύλλογος Κορωπίου
2. Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού
3. Μ.Φ.Κ Σύλλογος “Φοίβος” Πειραιά
4. Α.Σ.Ο. Πετρούπολης “Δίας”
5. Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου
6. Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω
7. Ε.Ο.Α.Ο “Ο Φυσιολάτρης” Νίκαιας
8. Σύλλογος Νέου Βουτζά “Η Πρόοδος”
9. Σκακιστικός Όμιλος Πόρτο Ράφτη-Μαρκόπουλου
Το “Let me Play” είναι η νέα διαδραστική ενότητα του “Fly me to the Moon” που έρχεται να εκπλήξει ευχάριστα τους επισκέπτες του αεροδρομίου μεταμορφώνοντας τον εσωτερικό του χώρο σε μια πλατφόρμα ψυχαγωγίας με επιδαπέδια παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους! To “Fly me to the Moon” αποτελεί συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture.

Δεν υπάρχουν σχόλια: